I Hørsholm Rideklub har vi flere forskellige typer stævner hvert år både for rideskolen samt private, alt lige fra Udvidet klubstævner, fastelavnsstævne,  sløjfe mm. Man har som medlem af HØRS også mulighed for at deltage i klubmesterskabet i september for private heste.

Sådan gør du når du skal starte stævne

- Tal med din underviser om hvilket program der passer til dig og din hest og øv dig på det
-  Gå til "GO" og find det stævne du vil tilmeldes til: http://go.rideforbund.dk/staevnekalender.aspx (      http://go.rideforbund.dk/staevnekalender.aspx?ClubId=HØRS&q=Hørsholm Rideklub af 2003 (HØRS))
- Find din klasse, tryk: tilmeld. Du betaler med kort.
- Er du sent ude kan du nogle gange efteranmelde ved os. Det koster 135kr for spring og 180kr i dressur, se i øvrigt proportioner.
- Når du starter ved os kan du se starttider på "Drf live": http://live.rideforbund.dk/staevne.php?staevne=STV00010134 et par dage før stævnet.
- Kom i god tid! Når din hest er sadlet op, kan du varme op; juni/sep stævne i ridehus eller på udendørsbane. Nov/april stævne på udendørsbanerne
- Vi ønsker dig et rigtig godt stævne og du kan se resultaterne på http://live.rideforbund.dk/staevne.php?staevne=STV00010134

Klubmesterskabsregler

Mesterskaberne afgøres, ved de resultater, rytterne opnår til Hørsholm Rideklubs udvidede klubstævne i september måned. Der udskrives særlige klubmesterskabsklasser.

Du kan blive klubmester i følgende kategorier:

Klubmester spring, pony

Klubmester spring, hest

Klubmester dressur, pony

Klubmester dressur, hest

Følgende ryttere er startberettiget;

Ryttere, der har været medlem af HØRS, i mindst 6 måneder ved tilmeldingsfristens udløb. Gamle medlemmer skal i indeværende år have redet alle deres starter for HØRS, hvor dette var muligt. Nye medlemmer skal fra indmeldelsesdato have redet alle deres starter for HØRS, hvor dette var muligt.

Rideskoleheste er IKKE startberettigede i mesterskabsklasserne

Klubmesterskabet i spring er åben for alle (uanset tidligere opnåede resultater). Det er dog ikke tilladt at starte en lavere højde end den man red ved det senest startede stævne (sløjfestævner undtaget). Klassen afvikles som en metode S2

Klubmester skabet i dressur er åben for alle (uanset tidligere opnåede resultater). Det er dog ikke tilladt at starte et lavere program end, det man startede ved sidste stævne (sløjfestævner undtaget).

Der kan startes flg. Programmer: Hest LC2-MA3, pony: LC2-PRI

For at udligne forskellene i de forskellige sværhedsgrader i dressur ganges det opnåede resultat (i %) med:

Sværhedsgrad 0: der ganges ikke op

Sværhedsgrad 5

Hest: MA2, MA3

Pony: LA6, PRI

I tilfælde af pointlighed kigges på de nederste fem karakterer. Den der har det højeste antal point her, er vinder af mesterskabet. I tilfælde af pointlighed I SPRING vinder den ekvipage, der har hurtigst tid (fejl omregnes til tid). De nederste karakterer omregnes til procent, men ganges ikke op.

Det er tilladt at starte flere heste i mesterskabsklasserne.

Der må kun startes én gang pr ekvipage i mesterskabsklasserne.

Der kan ikke tilføjes ryttere til mesterskabsklasser efter tilmeldingsfristens udløb (dvs. ryttere kan ikke flytte klasse til mesterskabsklasser, og der kan ikke efteranmeldes i mesterskabsklasser)

Alle ponykategorier konkurrerer på lige fod.

En klubmesterskabsklasse afvikles, hvis der er minimum 2 startende ryttere.

Mesterskabet i dressur afvikles på B-bane for ponyer og A-bane for heste.

I 2017 vil mesterskabet forsøgsvis dømmes af to dommere

En pony må kun starte som enten hest eller pony i klubmesterskabet

Hvor intet andet er nævnt, gælder DRF’s regler